VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Spaarhypotheken - geen paniek!

Geplaatst op: 05-12-2012, 14:40:08

Voor spaarhypotheken en aflossingsvrije hypotheken dreigt volgens de Organisatie van Financiële Dienstverleners en het Verbond van Verzekeraars een fiscale ramp. Zij slaan alarm en wekken de indruk dat je er als een haas voor moet zorgen dat je spaarlevensverzekering nog snel even van een Kapitaal- of Bankspaarverzekering Eigen Woning (KEW of BEW) clausule voorzien moet worden.

Aanbieders van levensverzekeringen zijn bezorgd dat alle lopende spaarlevensverzekeringen uit box 3 na 1 januari 2013 door de premiebetalers worden opgezegd, als een overstap naar de fiscale voordelen in box 1 na die datum niet meer mogelijk is. Een overstap voor 1 januari 2013 naar box 1 via het aanbrengen van een Kapitaal of Bankspaarrekening Eigen Woning clausule is dan een mooie escape-route en garandeert voortzetting van premiebetaling.

Dat je daarmee ook meteen je bestedingsvrijheid van het eindkapitaal om zeep helpt, moet je dan wél in je achterhoofd houden.

De vraag die in dit artikel dan ook gesteld wordt, is of het wel zo verstandig is deze clausule op de verzekering te laten plaatsen. En dat blijkt in veel gevallen niet zo te zijn.

Zie voor dit hele artikel van de hand van Peter Beszelsen, www.telegraaf.nl/overgeld van 5 december 2012.

 

 

Vorige pagina